2013. szeptember 12., csütörtök

Üvegek és vázak

Lassan kezdődik az újabb szorgalmi időszak, a tanulás, a házik, beadandók készítése , beindul a mókuskerék. A két félév közti két hetes pihenő alatt sikerült bővítenem a felszerelésem,remélem , hogy később visszanézve is azt mondhatom hogy a lehető legjobb irányba.

A legjelentősebb változást a régóta kinézett, új nagylátó-zoom obim beszerzése jelenti, de igazából ez szerintem csak nekem izgalmas:) A lényege: szebb a rajza mint a réginek és fényerős, ráadásul végig fix fényerős. Ez sok szempontból hasznos, de a legegyszerűbben kifejezve a dolog: "jobban lát" a sötétben.Így végre összeállt az obipark:)

A másik változás egy másik esemény mellékhatása lett:) Még a vizsgaidőszak közepén Nikinek sikerült beszerezni egy MilC-et.Ez lényegében egy cserélhető objektíves kompakt gép, csakhogy majdnem akkora a szenzora mint az APS-Cs DSLReknek. 




A dolog lényege, hogy olcsón igencsak jó kép és videó minőség jellemzi.(Nemcsak az árához képest jó.) Még mielőtt meglett a gép, egy dolog már biztos volt: neki is kell egy Helios 44M hozzá. Az adaptert múlthéten megrendeltük (na jó...Dzsana megrendelte nekem:D ) Ebayról, már csak az obi kellett.

Nagy szerencsével sikerült találni egy darabot, annyiért ment mint a többi, csak járt hozzá egy Zenit váz, és közgyűrűsor eredeti dobozában (!). Szerencsére rajtam kívül a kutyát nem érdekelte, így eltudtam vinni kikiáltási áron. Az átvételnél kiderült, hogy az első tulajdonostól került hozzánk. Hát azon leszünk ,hogy még 30évet simán kihúzzon ilyen állapotba:)



 A közgyűrűsor és a Helios Niki szettét gyarapítja, a váz jött hozzám.

1980-as moszkvai olimpiára kiadott szériához tartozó darab, van hozzá szintén erre a jeles alkalomra dedikált obim is.

A vicces az, hogy a jelölés mind két esetben a vásárlás után tűnt fel.
Az M42-es obik mellé most érkezett egy M42es filmes váz is, így legalább megtudom mutatni majd , hogy milyen géphez készültek a kedvenc üvegeim.

A baloldali gép papámé volt, nem cserélhető obis, sőt nem is tükörreflexes.A fókuszálás az obin lévő "silabusz" alapján működik, a kereső csak egy sima "átnézőke", a rekesznek két állása volt, F8 és F11.

Nem tudom, hogy működik-e még, lehet hogy egyszer rakok bele filmet. A Zenitbe is tervezek egy tekercset rakni, ha lesz eredménye a dolognak , megírom:)

Z

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
A dizájn alap sablonját innen töltöttük le: Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Elf Coupons