2014. augusztus 6., szerda

Jó ómen Levinek

Hogyan készül az autóversenyző? posztsorozatunk legújabb tagja, melyben Baukó Levente /becenevén:Svéd/ karrierjét követjük nyomon, immáron "élőben".

Egy ideje picit belassult a sorozatunk, nagyon sok munka zajlik a háttérben, Leviék dolgoznak azon, hogy megfelelő autóban üljön jövőre. Mindig van miről beszélni, de nem mindig gyűlik össze a posztra való anyag, sok az olyan téma ami még bizonytalan vagy nem végleges.


Június elején hívott Levi, hogy hónap végén lesz egy kis autóztatás Tökölön, jönnék-e fényképelni, mert lehet ő is szalad pár kört az autóval. Ugyanis Levi a HF Racing Team tagja, és mint csapattag, segédkezik az autóztatásnál, valamint rendszerint ilyen alkalmakkor szokott tesztelni is. Akit a dolgok menete érdekel, az ebben a posztban megtekintheti. Na jó, tudom, hogy sokan lusták kattintani, meg megkeresni az előző posztban ezt a részt, így én is lusta leszek: bemásolom az idevonatkozó szöveget.:
(Közben elkezdem berakosgatni a képeket, ne megint regény legyen egy képes posztból:) ) 

Niki készített egy videót az alkalomról, amit a poszt végén találtok meg beágyazva, vagy ezen a linken: KATT . Érdemes megnézni, mert az egész hangulatát nagyon jól visszaadja. Szóval, ha valakit érdekel, hogy mekkora móka ez az egész, akkor nézze meg és ha érdekli a dolog akkor keresse bátran a HF Racing csapatát! 


Szoktam említeni, hogy Levinek nem csak annyi a dolga a csapatban, hogy odamegy vezetgetni, mikor jól esik, egyébb teendői is vannak. Itt pl a delikvensnek magyarázza, hogy mi merre hány méter.
Itt nem tudom mit magyarázhatott, de mindenkinél ilyen lelkes volt:D
"Z: Ezt az élményautózás/ tesztvezetés dolgot, hogy kell elképzelni? Odáig megvagyok, hogy jelentkezik az ember...
L: Igen, ekkor a jelentkező kap egy időpontot és egy helyszínt. Jó idő esetén ott találkozunk, gondolom nem szükséges taglalnom, hogy esőben mért nem tartjuk meg az eseményt:) Természetesen ilyenkor új időpont kerül kijelölésre.
Z: A helyszín az mindig ugyanaz? Ha igen, akkor hol szokott lenni?
L: Változó, bár tavaly például csak a Tököli reptér aszfaltcsíkján lehetett száguldozni.
Z: Szóval oda megy az ember - gondolom egyszerre több jelentkező megy - mi történik ott?
L: Van egy elméleti felkészítés, instruktorokkal, pálya bejárás majd mindenki megteszi köreit:).
Z: Az autóról tudsz mondani pár szót?
L: Persze. Ez egy formula autó, név szerint: Formula Opel-Lotus. 175 lóerő de mindösszesen csupán 475 kg. Sima H váltó van benne mint az utcai autókban, 4 sebességes.
Z: Azok kedvéért akik nem nagyon tudják hova tenni ezeket az adatokat, mit tudnál mondani, amivel be lehetne lőni, hogy kb milyen szintű gépről van szó?
L: Szerintem elég ha csak annyit mondok, hogy régen ez volt a Forma 1 előszobája, ilyennel versenyzett Barichello és Verstappen is például. Szóval mondhatni, hogy igencsak komoly technikát rakunk a jelentkezők alá.
Z: Elsőre talán így már túl komolynak is hangzik a dolog:) Mennyire kell félni egy ilyen autótól, hogy boldogul vele egy átlagos sofőr?
L: Nagyon barátságos gép, iszonyatosan tapad és könnyen kezelhető. Nem szokott gondot okozni az embereknek, nyilván aki ilyenre eljön az kellő tisztelettel is áll az autóhoz (és ez nagyon fontos). De egy reptéren van hova esni ha gond van, lényegében végtelen bukótér áll rendelkezésére az embernek:) 
Z: Privátban elég sokszor emlegetted nekem ezt az autót, ennyire szereted, vagy csak reklámozol?
L: Hehe:D 2013-ban elég sok időt töltöttem el ezzel az autóval, volt alkalmam vele elég sokat menni és nagyon megszerettem. Ha minden igaz idén még többet tudok vele tesztelni, szóval igen, mondhatjuk hogy meglehetősen kedvelem."




A "civilek" közül mindenki jól vette az akadályt és úgy láttam mindenkinek tetszett is a gép. Aztán nap végén Levi is kapott pár kört, azért erős volt a kontraszt. Ez az autóversenyzés is külön szakma, nem véletlenül ám:)


És hogy miért jó ómen ez az egész Levinek? Mert lassan egy éve ismerem és eddig még nem tudtam autózás közben lekapni. Lett volna rá alkalom, de nem adta ki. Volt, hogy nekem volt dolgom, volt, hogy olyan gyorsan történtek dolgok, hogy se én, se Zsolti nem tudtunk menni. Sőt volt olyan, hogy ott álltunk mind a ketten fényképezővel, Levi versenyoverálban, gokart versenyre készülve, de én addigra lemerültem, a verseny kezdés meg annyira elhúzódott, hogy már Zsolti se tudta megvárni. És ezen a ponton Levi erős hasonlóságot mutat Kiss Norbival, Michelisz Norbival és Wéber Gáborral, ugyanis a felsorolt nevekről elmondható, hogy x találkozás és x autómentes kép után is csak Michelisz Norbiról sikerült olyan képet készítenem, amiben versenygépjárművel közlekedik. Szóval Levi most beesett a második helyre:D Remélem jövőre jönnek a kamionok a ringre, Gábor meg a WTCC-be és így ezt a két nevet is "lehúzhatom" (vagy inkább felírhatom:) ) a listámra:)



Végül a teljesen családias hangulatú csapat


Természetesen, ahogy lesz valami fejlemény, ismét jelentkezünk.Ha támogatni szeretnétek Levente karrierjét, akkor likeoljátok FB oldalát. Ha felkeltette érdeklődéseteket a csapat és szimpatizáltok velük, akkor ajánlom figyelmetekbe a HF Racing FB oldalát is!:)

Z

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
A dizájn alap sablonját innen töltöttük le: Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Elf Coupons