2015. július 3., péntek

Ferrari Racing Days

Még a 2014-es WSR-en említette Zsolti (Háfra Zsolt - RVO - Háfra photo), hogy 2015-ben a Hungaroringre is ellátogat a Ferrari versenysorozata, a Ferrari Racing Days. Mondhatni, ez a Ferrari WSRje, azzal a különbséggel, hogy itt nem feltörekvő fiataloknak biztosítanak helyet, és hogy nincsenek kiállítva a Ferrari autói, hogy az emberek szabadon nézegessék őket.



Sajnos ez a rendezvény nem ingyenes, a mezei hétvégi jegyért 3000 Ft-ot kérnek, és ezzel csak a tribünökre juthat el az ember, paddock jegy nincs, pedig volt ott is látnivaló.

A Ferrari tulajdonosok a paddockban parkolhattak

A szombati napon úgy döntöttünk, hogy körülnézünk a pályán, és megcsináljuk a szokásos képeket, a vasárnapot pedig a rajtrácsnak és a paddocknak szenteljük.

Ezekután elindultunk a tribünök felé, hogy lepacsizunk a helyi Stiggel (Baukó Levivel). A paddock részen parkolhattak a Ferrari tulajdonosok, a sok 458,430 és California között mégis egy nagy öreg volt a sztár, egy 512-es Testarossa...Nekem valamelyik ős NFS részből égett be ez az autó, de úgy láttam az ott járkáló embereken, hogy nem csak nekem:)

Ha valakinek nem lenne meg az NFS-es bemutató videó:


De vétek kihagyni Chris Harris videóját is:



Egyértelműen Ő volt a szombati nap sztárja a tulajdonosi parkolóban
A tribünök mögött a különböző árusokon kívül kivonult egy sátorral a Shell is, náluk különböző játékokon lehetett részt venni, majd elegendő számú pecsét után (mindegyik játék után 1 pecsét járt, 6 játék volt, 3-at kellett gyűjteni) bekerülhetett az ember a kalapba, melyből különböző ajándék tárgyakat sorsoltak minden órában. A bónusz a vasárnap délelőtti sorsolás volt, amikor egy olyan szerencsést sorsolnak ki, akit visz egy karikát Vettel a ringen. Ezek mellett a leadott pecsétgyűjtő lapok után azonnali ajándék is járt: bögre, multifunkciós szerszám, kisautó, Lego közül lehetett választani.

A Shimano kivonult egy pár bringával, meg egy ügyességi pályával is, bár ez a kicsiknek szólt, így ezt nem próbáltuk:)

Ezután szaladtunk a pályára meglőni a versenypályás képeket. Versenyre felkészített 458-asból már láttunk párat, ami igazán ütött az az FXXK volt. Persze kinézetre is...na de hangra:O Nagyon durva hangja van, mintha vihar lenne a pokolban...és igen, ez egy hybrid;) jójó van benne egy 6,2 literes V12-es blokk...












Szombaton nem volt túl sok néző, ezzel szemben a vasárnapi napra egy WTCC futam is irigykedhetett volna, ugyanis Vettel miatt iszonyatosan sokan jöttek ki.







Sebastian először egy F12 Berlinetta-val autóztatott meg pár szerencsést, majd ezután bepattant Alonso (vagy Massa) 2012-es autójába, szaladt egy-két gyors kört és rajzolt egy pár fánkot az aszfaltra:)










A vasárnapot teljesen betöltötte a Vettel vadászat, így rajta kívül mást nem is nagyon fotóztam aznap.




Niki videója az eseményről:



A Ferrari nem csak egy sportautógyártó...F1-es csapat...élő történelem...hanem szinte már egy vallás:) Fogalom, és az is marad, legalábbis amíg van benzin, addig biztosan. 80 év múlva pedig lehet, hogy születik majd egy ugyanilyen poszt, valaki mástól...Tesla Racing Days címmel...meglátjuk:)

Z

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
A dizájn alap sablonját innen töltöttük le: Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Elf Coupons