2016. augusztus 29., hétfő

A kamionversenyzés csillaga


Ezen a hétvégén kerül megrendezésre a második “újkori” kamionfesztivál a Hungaroringen, sőt, már azt is tudjuk, hogy jövőre is visszatérnek az 5,5 tonnás gokartok a frissen aszfaltozott hazai motorsport szentélybe. Kiss Norbi egy meglehetősen hosszú korszakot zárt le azzal, hogy az OXXO Racing Teamtől, akikkel két Európa Bajnoki címet is szerzett, átigazolt a Tankpool24 Racing Teamhez. Nem volt könnyű döntés egyik félnek sem, hiszen az OXXO Racing Team így nem vállalta a teljes szezonos indulást a sorozatban, ráadásul felbomlott a “teljesen magyar” csapat is, Kiss Norbi pedig ahhoz a csapathoz szegődött akik tavaly fél kör szünettel követték a mezőnyt, mi  nézők ráadásul elestünk a frappáns “MAN of the race” kiírásoktól a facebook posztokban.







Annyira nem tűnt vidámnak ez az év az elején, mint amennyire az lett, bár sejthető volt, hogy Norbi sem csak azért igazolt a Tankpoolhoz, hogy el lehessen lőni a csillagos poént. Alig telt el pár versenyhétvége, Norbi már megint a dobogó környékén kezdett el ólálkodni, jöttek a trófeák, még egy futamgyőzelem is összejött és remélem holnap már azt írhatom, hogy több is.

Dobogós helyezésből a mai nap során is begyűjtött kettőt, egy második és egy harmadik hellyel zárta a szombati napot a srác, aki mindennel gyors, amivel versenyezni lehet. Az időmérőn a negyedik helyre tudta kvalifikálni magát, és az első futamon fel is tudott jönni a dobogó második fokára.





A második verseny se volt eseménymentes, a 7. helyről indulva hamar felért a dobogós helyek közelébe, ahol az adok-kapok-ot az utolsó körben történt baleset zárta. Norbi a harmadik helyen haladt, és végig támadta a második helyen
autózó kamionozó Frankie Vojtisek-et. Frankie azonban elrontotta a kigyorsítást az utolsó kanyarból kifelé jövet, megcsúszott a versenygépének hátulja, Norbi pedig nem tudta elkerülni az ütközést, így Frankie beleforgott a célegyenes mellett található falba, így rendezve át a pálya és kamionja arculatát. Sajnos ebből az esetből Norbi se jött ki túl jól, Anthony Janiec befért mellé és a célvonalig tartó rövid szakaszon meg is tudta előzni Norbit.
Z

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
A dizájn alap sablonját innen töltöttük le: Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Elf Coupons